Posted by : Anas Nazri Tuesday, November 26, 2013

Fatihah Hakema, seorang pelajar Universiti Malaysia Pahang mencetuskan kontroversi dengan memuatnaik gambar percutian di Cherating yang tak senonoh berpelukan bersama dengan teman lelakinya pada 23 September 2013 di Facebook miliknya di SINI.
Berdasarkan gambar terlarang itu, mereka berdua dipercayai berada di dalam bilik mandi dengan keadaan teman lelakinya tidak memakai pakaian. Tidak diketahui pula status Fatihah Hakema memakai pakaian ataupun sebaliknya.
Berbeza dengan gambar Cover Facebooknya yang memakai tudung kelihatan sopan dan menutup aurat, Fatihah Hakema lebih rela menggunakan gambar 'dalam bilik mandi' itu sebagai gambar profil. 
Apakah ini kejutan budaya yang diterima oleh Fatihah Hakema?
Status Facebooknya pada 3 Oktober lepas juga menimbulkan tanda tanya, apakah gadis ini sudah bengong sehingga begitu lantang menyelar JAKIM / Jabatan Agama Islam seperti sebuah tunggul yang tidak mampu bertindak apa-apa berikutan dengan kes sosial seperti kahwin di Thailand, lahir anak luar nikah etc.
Menyedari bahawa gambar kontroversinya tersebar, Fatihah Hakema sekali lagi mencabar pihak agama menangkapnya dan membenarkan orang ramai print screen kenyataan tegasnya dan menyimpan gambar kontroversi itu untuk dilaporkan kepada pihak berkuasa. 
Mohon Jabatan Agama Islam ambil tindakan terhadap pelajar ini

{ 6 comments... read them below or Comment }

 1. jgn mudah menilai org...fb zaman skrg ape2 boleh guna nama org lain...

  ReplyDelete
 2. tak kesah la fb sape cik emaika ezora..yg penting pelajar tu dpt tindakan sewajarnya..bkn fb yg kite tekankan..gmbr tu yg kite tekankan..

  ReplyDelete
 3. Sebaik-baiknya dia bertaubat...selagi masih hidup

  ReplyDelete
 4. doakan yg terbaek ja buat hamba allah itu... bukan semua orang sempurna, jgn nak menilai seperti itu, gadis bila dah cinta slalunya jatuh dgn janji manis lelaki. so jgn cuma nak salahkan dia jew...

  ReplyDelete
 5. Ish3....dunia dah terbalik.....,kita dah kembali ke zaman batu ke ni??

  ReplyDelete

Popular Post

Followers

Ping!

Powered by Blogger.

Visitors

Visitor Counter

- Copyright © B|S Network -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -