Posted by : Anas Nazri Thursday, November 28, 2013

“Yang Penting Saya Tak Kahwin Kat Siam”   Jimmy Shanley
Selebriti popular yang tidak sudah-sudah dengan kontroversi, Jimmy Shanley masih belum bersedia berterus terang mengenai status dirinya kini sama ada dia bergelar suami orang atau bukan.
“Doa-doakan. InsyaAllah. Hidup saya sekarang lebih teratur…”, kata Jimmy Shanley lantas terus mematikan kata-katanya, ketika ditemui pada majlis pelancaran radio Ultra.FM bertempat di hotel Concorde, Kuala Lumpur, semalam.
Pemilik nama sebenar Jimmy Shanley Norhajan Saleh, 33, ini berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai laporan sebuah akhbar mendakwa dia sudah berkahwin dengan seorang janda beranak satu.
“Cerita saya sudah berkahwin seperti yang dilaporkan, bukanlah datang dari mulut saya. Tunggulah bila masanya nanti saya akan beritahu. Yang penting, saya tak kahwin kat Siam”, ujarnya yang masih enggan mengesahkan perkara tersebut.
Bagaimanapun, Jimmy berkata dia akan mengadakan satu sidang media dalam masa terdekat ini bagi menjelaskan segala spekulasi yang timbul.
“Saya akan buat sidang media tak lama lagi bagi menjawab segala persoalan. Lagipun banyak hati yang perlu dijaga”, ujarnya sambil cuba terus berahsia.
Dalam pada itu, Jimmy memberitahu pada 12 Disember ini dia perlu menjalani semula proses mahkamah ekoran tuntutan bekas isterinya, Nursuhaila Eliani Suhaimy, yang mahukan hak penjagaan sepenuhnya ke atas anak mereka.
“Saya ingat semuanya dah selesai tapi rupanya belum lagi. Sebelum ni mahkamah putuskan saya dapat hak penjagaan tiga hari dua malam. Tapi pihak sebelah sana berkeras tuntut hak penjagaan sepenuhnya. Demi anak saya, saya tetap akan lawan”, katanya.
Tambah bapa kepada Zahrah Rania, 2, ini pengalaman lalu cukup mematangkannya. Bahkan dia kini selesa dan gembira dengan ‘kehidupan baru’
“Saya tak malu nak cakap yang dulu tu saya yang gagal. Tapi pengalaman yang saya lalui sebelum ini ajar saya lebih matang dah lebih menghargai hidup saya sekarang.
“Sekarang saya dah move on dan saya rasa adalah lebih baik kalau saya ada keluarga baru. Yang baru ni lebih memahami dan dia seorang wanita bertudung”, katanya. – Malaysian Digest

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Followers

Ping!

Powered by Blogger.

Visitors

Visitor Counter

- Copyright © B|S Network -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -