Posted by : Anas Nazri Tuesday, December 10, 2013

Ramai yang kecewa dengan filem Ustaz Mu Tunggu Aku Datang terbitan MIG dan hasil arahan Pierre Andre. Walaupun kononnya filem ini bakal menampilkan pendakwah Ustaz Azhar Idrus sebagi salah seorang pelakon undangan dan bertujuan berdakwah tetapi hakikatnya bukanlah begitu.

Filem ini lebih kepada komersial untuk mengaut untung dengan eksploitasi populariti UAI memandangkan pelakon utama kumpulan Shiro masih belum cukup kuat untuk menarik penonton ke panggung.

Dengan eksploitasi kononnya UAI berlakon dan poster besar terpampang wajah UAI peminat UAI akan hadir ke panggung membawa anak-anak dan keluarga tetapi ternyata tertipu. UAI hanya tampil dalam satu babak sahaja. 

Bak kata wartawan bernama Syed, lebih baik tonton Youtube sahaja jika ingin melihat ceramah hebat UAI daripada menonton filem Ustaz Mu Tunggu Aku Datang ini. Walaubagaimanapun filem ini berjaya mengutip RM 1 juta pada 5 hari pertama.


Tertipu ke?

Bagi admin pula, setelah menonton filem ini, admin merasakan banyak kelainan yang ingin dibawa dan sudah tentunya teruja dengan genre Islamik ini. Setiap skrip humor itu ada mesejnya. 

Akhirnya ada juga filem yang berani menampilkan pendakwah dan penceritaan tentang tabligh  dan aktiviti mereka. Berbanding cerita sampah hantu, cintan cintun, lawak bodoh, gangster dan merempit. Yang baiknya tiada wanita seksi meksi dalam filem tersebut.

Untuk UAI berlakon syarat-syaratnya memang ketat, sebab tu mungkin sukar sikit untuk scene atau babak yang banyak. 

Admin bagi 7/10. Ok la tu :) 


Jom tengok apa kata UAI syarat-syarat berlakon Ustaz Mu tunggu Aku Datang : 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Followers

Ping!

Powered by Blogger.

Visitors

Visitor Counter

- Copyright © B|S Network -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -